7 de jul. 2010

II Jornades per l'alliberament de la terra

L'alliberament de la Terra és un objectiu fonamental inseparable de la lluita per l'alliberament dels pobles, de la dona, de la sexualitat o dels animals.

Les 2es jornades per l'alliberament de la terra, que tindran lloc els dies 16, 17 i 18 de juliol a Clua de Meià, la Noguera, Lleida, tenen un sentit clar de confrontació real i activa contra el sistema establert i estaran relacionades amb "les comunitats rurals com a focus de lluita".

Des de les jornades per l'alliberament de la terra es promou una forma de vida anàrquica en la que no es desenvolupin noves formes de relacions no jeràrquiques entre nosaltres, models equilibrats d'alimentació, tècniques naturals de curació, sistemes d'educació lliure... La destrucció d'aquest sistema imperant ha d'anar acompanyada de la construcció de petits sistemes interconnectats i lliures, parlem de la creació paral·lela a la destrucció.

En aquestes jornades podrem debatre aquestes i altres coses, aprendre juntes, conèixer-nos i impulsar un front per l'alliberació de la Terra.

Programa d'activitats:

Divendres: jocs de benvinguda, taller d'elaboració de sucs artesans, autoconstrucció de cabanes, xerrades: "l'aigua de la vida" i "bioconstrucció", documentals a la fresca.

Dissabte: ioga, tallers: "pemacultura", "reflexologia podal", "construcció amb bales de palla", xerrades: "alimentació conscient" i "flors de Bach", taula rodona: "comunitats rurals", taller: "olis i ungüents"; teatro foro, concerts i cabaret.

Diumenge: tallers: "ressolució de conflictes", "construcció amb bales de palla", "biorespiració"; xerrada: "plantes medicinals"; taula rodona: "sistemes d'intercanvi"; valoració final i cloenda.

Trobareu més informació sobre com arribar, què portar, programa més detallat, menús, etc. a www.liberaciontierra.blgspot.com.

Les places per les activitats són limitades, per tant, és necessari insriure's prèviament a liberaciontierra@yahoo.es, a la fulla d'inscripció que trobareu al bloc o al 628 483 215.

Organitzen: Pacha Mama, Veïns/es i Amics/gues de Clua i Enemigues el Sistema.

6 de jul. 2010

"Tinto de verano 2010"

Tinto de Verano es un espai autogestionat de coneixement mutu, relació i reflexió per l’acció social i col·lectiva entre gent inquieta.

Aquest any organitzen unes estades per la reflexió col·lectiva entorn a l’autogestió de l’alimentació, la salut, la ciutadania, el coneixement, l’economia social, etc. També hi haurà espai per tallers relacionats amb temes sociopolítics, teatre, conta-contes, massatges... A més d’un programa cultural per algunes nits amb música i altres actuacions.

Les jornades tindran lloc a Ruesta (Saragossa). Ruesta fou abandonada al 1959. El juny de 1988 la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre va cedir l’ús del poble a la Confederació General del Treball (CGT). D’ençà s’ha procurat que Ruesta sigui un espai social creatiu, autoregulat i sostenible, d’intercanvi cultural i de turisme a la natura, on distinguir els valors de caire humanista, tots sintetitzables en la idea de lo llibertari.

Si voleu participar o estar al dia dels passos que es van donant us podeu donar d’alta en la llista del Tinto de Verano: tintodeverano@listas.nodo50.org

El progama d’activitats és el següent:

- Dimecres 21: Acollida dels participants. Porta’t el teu propi sopar. També hi ha la possibilitat de sopar a l’alberg del poble.

- Dijous 22:

Matí:

- 10:30: assemblea inicial per presentar la trobada i repartir les tasques (cuina, neteja...)

- 11:00-14:00: “No nos mires, únete”: participació horitzontal

Tarda: tallers

Nit: vetllada (teatre, jocs, balls...)

-Divendres 23:

Matí:

- 10:00-14:00: “A tú salud”: autogestió de la salut, la alimentació, la cura...

Tarda: tallers

Nit: vetllada (teatre, jocs, balls...)

-Dissabte 24:

Matí:

- 10:00-14:00: “¿Y tú qué te crees?”: autogestió del coneixement, la in-formació, l’educació...

Tarda: tallers

Nit: vetllada (teatre, jocs, balls...)

-Diumenge 25:

Matí:

- 10:00-13:00: “Búscate la vida”: economia social, autogestió econòmica.

Tarda: acomiadament

L’allotjament serà en tendes de campanya al camping, el menjar serà majoritariament vegetarià.

Es necessita tenda de campanya i tot lo necessari per estar-s’hi: llanterna, plats, gots, coberts...

Aquelles persones que necessitin millors condicions, podran disposar de l’alberg del poble (a 10 minuts del camping on es duran a terme gairebé totes les activitats) en el que es poden reservar places. Si necessiteu aquest tipus d’allotjament podeu trucar al 918.39.80.82 i reservar (especifiqueu que aneu al Tinto de Verano).

Preus: inclou l’allotjament al camping, pensió complerta i el material necessari per poder realitzar les activitats.

- Adult/a 4 dies: 60€

- Adult/a cap de setmana: 30€

- Nen/a de 4 a 12 anys 4 dies: 30€

- Nen/a de 4 a 12 anys cap de setmana: 15€

- Nens/es de fins a 3 anys: gratuït

En el cas que no pogueu cobrir les despeses de manutenció, truqueu o escriviu, es procurarà trobar una sol·lució.

La forma de pagament es farà mitjançant transferència bancaria al número de compte de Triodos Bank: 1491 0001 21 0010001953

Per qüestions d’organització, el plaç d’inscripció és l’11 de juliol.

Per facilitar la gestió de les inscripcions, és millor que us apunteu al web del Tinto en un formulari habilitat per a això.

Trobareu tota la informació a:

http://www.nodo50.org/tintodeverano/

e-mail: escuelatintodeverano@gmail.com