1 de nov. 2010

Manifest: Les dones no t'esperem!


Nosaltres les dones feministes de Catalunya, manifestem EL NOSTRE REBUIG i LA NOSTRA INDIGNACIÓ per l'arribada del Sr. Ratzinger al nostre país i a la nostra ciutat.

NI L'ESPEREM NI LI DONEM CAP BENVINGUDA. LA SEVA PRESÈNCIA ENS VIOLENTA!

NO LI RECONEIXEM CAP AUTORITAT, NI POLÍTICA NI MORAL SOBRE NOSALTRES.

L'anomenat Estat del Vaticà que s'ha autolegitimat i és reconegut per l'ONU però no ha signat la Convenció dels Drets Humans s'ha manifestat reiteradament en contra dels drets de les dones.

L'estructura masclista i patriarcal de l'Església Catòlica és un greuge històric vers les dones. El Vaticà fins i tot ha comparat el sacerdoci femení amb la pedofília, i persegueix els grups que propugnen la igualtat de drets entre dones i homes a la institució eclesiàstica i a la societat. Donem el nostre suport als col·lectius de cristianes i cristians de base que, com Catòliques pel Dret a Decidir o Dones en l'Església, lluiten per aconseguir una democratització real de la institució. Rebutgem la misogínia de tots els fonamentalismes religiosos, dels signe que siguin.

El Sr. Ratzinger, com a representat de l'Església Catòlica s'ha atuootorgat la facultat de decidir sobre el nostre cos, sobre els nostres Drets sexuals i reproductius. Així, el Vaticà va intentar impedir (i va aconseguir en part) els acords de la Plataforma d'Acció de la Conferència Mundial de la dona de Beijing (1995 i posteriors), i la Conferència del Caire (1984) sobre el reconeixement dels Drets sexuals de les dones.

La jerarquia catòlica no contempla cap més sexualitat que la que no tingui per finalitat la reproducció, i condemna així el desig i el plaer de les dones. A l'Estat espanyol la seva influència impedeix l'exercici del Dret a l'avortament lliure i gratuït i el manté com un delicte. L'Església Catòlica ens titlla de delinqüents, pecadores, assassines, bruixes... per ser dones i voler decidir sobre el nostre cos i la nostra llibertat. I pel mateix motius els col·lectius de lesbianes, gais, transexuals, bisexuals, transgèneres, queer... els menysprea i discrimina.

Ja n'hi prou de tanta comèdia!

Denunciem la seva hipocresia, quan es manifesta a favor de la "vida" (quina vida?) i en canvi rebutja les investigacions científiques relacionades amb el tractament de diverses malalties; no s'ha manifestat mai obertament en contra de l'aplicació de la pena de mort; prohibeix l'ús de preservatius, fins i tot en poblacions on la SIDA és la causa primera de mortalitat; nega el dret a una mort digna i l'eutanàsia. Ens nega el dret a decidir sobre la nostra vida i la nostra mort!

Nosaltres reivindiquem la dignitat i qualitat de vida.

Denunciem la seva hipocresia quan manté en la impunitat els membres de la seva comunitat eclesiàstica que han comés delictes de violació i abús sexual, sobretot en el cas de menors, així com el tractament que es dóna a aquests casos, com si de situacions puntuals o errors es tractessin. Exigim que les persones responsables siguin jutjades, i ho siguin en tribunals ordinaris.

NO AMB ELS NOSTRES DINERS!

Denunciem el finançament per l'EStat espanyol i el govern català de les escoles religioses. Denunciem que els nostres impostos de l'IRPF s'assignin a l'església. Denunciem la complicitat de les institucions de Catalunya i l'Estat espanyol.

Ara que ens trobem en un moment de greu crisi econòmica és immoral que es destinin milers d'euros a la visita d'algú que regenta una riquesa de la qual en fa contínuament ostentació, en contra fins i tot del seu precepte d'humilitat.

És una vergonya que les despeses generades per rebre al Sr. Ratzinger, sobre tot en despeses de seguretat (amb un desplegament de forces "d'ordre" que representa una veritable militarització del nostre espai quotidià), les paguem tots i totes, encara que no comulguem amb les seves idees. Aquests diners, els nostres diners, volem que es destinin a cobrir necessitats públiques: sanitat, educació, pensions, subsidis per les persones aturades, cura de les persones...

REIVINDIQUEM I EXIGIM UN ESTAT LAIC

Un Estat respectuós de la llibertat de consciència i basat en la separació de les esglésies i l'Esat. La qual cosa exigeix, en primer lloc, la ruptura del concordat que vincula l'Estat espanyol amb el Vaticà i que data de la dictadura franquista.