29 de maig 2010

Fes-te objector fiscal


NOMÉS EN UNA HORA els estats del món es gasten 127 milions d'euros en els exèrcits.
NOMÉS EN UNA HORA 1.800 nens i nenes moren en els empobrits.

Aquesta dada, una de les moltes que es podrien donar, serveix per fer palesa una realitat: el sistema militar, poderosa màquina productora i, a la vegada, consumidora d'armes i estratègies per que unes persones dominin a d'altres, està produint ja, ni que sigui pel desviament de recursos econòmics d'àrees que necessiten atenció urgent, estralls en la humanitat i en el seu entorn. I intenten amagar-ho sota el nom de "defensa".

En el cas espanyol les xifres assenyalades en els pressupostos de l’Estat pel 2009 són 18.610 milions d’euros, o sigui 50’98 milions d’euros CADA DIA!!!!

La objecció fiscal consisteix en desviar el percentatge de diners que l’estat utilitzaria amb finalitat militar i ingressar-los directament en una ONG que treballi per la pau. Qui fa objecció fiscal ingressa l'import de la seva objecció en el compte d'un projecte alternatiu, i inclou el resguard de la seva acció i una carta explicativa amb la resta de papers de la declaració. Es pot fer objecció fiscal tant si la declaració surt positiva com negativa.

No es tracta de pagar menys impostos. Es paga exactament el mateix, però fent ús de l'irrenunciable dret a l'objecció de consciència, l'objector o objectora fiscal es nega a col•laborar al manteniment de l'aparell militar i opta per lliurar directament aquesta part del seu impost a alguna cosa que veritablement el defensa.
Aquest és un bon moment per plantejar-nos la nostra posició sobre les despeses militars. Hi ha dues possibilitats: col•laborar-hi o no col•laborar-hi, i nosaltres us animem a fer desobediència civil a les intencions de l'Estat de fer-nos partícips de la injustícia.

Per tot això, des de l’Ateneu de la Muntanya hem organitzat una xerrada informativa i pràctica, on podreu informar-vos i resoldre dubtes sobre la objecció fiscal, i si porteu la vostra declaració “sense objecció” i uns impresos en blanc, ja sortiu de la reunió amb els papers fets!

Les xerrades seran:

Sort: dimecres 2 de juny a les 17’30 hores a l’Ateneu de la Muntanya
Pobla de Segur: dijous 3 de juny a les 20hores al Molí de l'Oli
Tremp: divendres 4 de juny a les 20h al Centre Cívic Tarraquet

Trobareu més informació: general a: www.objecciofiscal.org; sobre la xerrada: 646245494.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada